مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه خبرداد:

آتش‌سوزی در ۱۳ هزار هکتار از مراتع و جنگل‌های کرمانشاه

رهاوردآنلاین- مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت: از ابتدای سال جاری تا 31 شهریورماه بر اساس اطلاعات دریافتی از دستگاه‌های اجرایی (منابع طبیعی، جهادکشاورزی و محیط زیست) در مجموعه 13 هزارو 65 هکتار از مراتع و جنگل‌های استان طعمه حریق شده که بخش قابل‌توجهی از آن مرتع بوده است.

رهاوردآنلاین- مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت: از ابتدای سال جاری تا ۳۱ شهریورماه بر اساس اطلاعات دریافتی از دستگاه‌های اجرایی (منابع طبیعی، جهادکشاورزی و محیط زیست) در مجموعه ۱۳ هزارو ۶۵ هکتار از مراتع و جنگل‌های استان طعمه حریق شده که بخش قابل‌توجهی از آن مرتع بوده است.
به گزارش خبرنگار رهاوردآنلاین به نقل از فارس؛ افشین یگانه مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار کرد: حوزه مدیریت بحران یک مجموعه حاکمیتی که مستقیماً زیر نظر استاندار وظیفه نظارت بر دستگاه‌های اجرای دستگاه‌ها و نهادهای وابسته بر اساس مقررات و ضوابط حاکم بر مدیریت بحران را بر عهده دارد.
وی با تشریح وظایف مدیریت بحران در چهار مرحله؛ پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی و بازتوانی، تصریح کرد: برای هر مرحله برنامه‌ریزی‌های در سه دوره کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برنامه‌ریزی شده صورت‌گرفته است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه اضافه کرد: اگر در حوزه پیشگیری به موقع عمل کنیم حدود ۶٫۵ برابر از هزینه‌های آمادگی به پاسخ را کاهش خواهیم داد.

آتش‌سوزی در ۱۳ هزار هکتار از مراتع و جنگل‌های کرمانشاه

وی با ارائه توضیحاتی در خصوص کارهای انجام شده در حوزه مدیریت بحران استان از جمله در بحث حریق‌ها، بازسازی مناطق زلزله‌زده، نفوذ بیمه‌ای، امهال بخش کشاورزی، لای‌روبی، گفت: از ابتدای سال جاری تا ۳۱ شهریورماه (۶ماهه سپری شده از سال جاری) بر اساس اطلاعات دریافتی از دستگاه‌های اجرایی (منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و محیط زیست) در مجموعه ۱۳ هزار و ۶۵ هکتار از مراتع و جنگل‌های استان طعمه حریق شده که بخش قابل‌توجهی از آن مرتع بوده و تنها به ۱۵ درصد درختان غنی زاگرس در حوزه منابع طبیعی و ۳ درصد حوزه محیط‌زیست آسیب وارد شده است.یگانه تعداد حریق‌های حوزه منابع طبیعی استان را ۱۱۹ مورد اعلام بیان کرد: ۹ هزار و ۱۱۴ هکتار در حوزه منابع طبیعی طعمه حریق شده که ۸۵ درصد مرتع و ۱۵ درصد بخش جنگلی بوده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با بیان اینکه امسال در حوزه جهاد کشاورزی ۸۲۵ هکتار از اراضی دچار آتش‌سوزی شده است، تصریح کرد: در حوزه محیط‌زیست ۳ هزار و ۹۶ هکتار که ۹۷ درصد مرتع و ۳ درصد در تراکم جنگل و درختان بود، طعمه حریق شد.وی با اشاره به افزایش حریق‌های عمدی، تصریح کرد: امسال آمار آتش‌سوزی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.

عامل ۹۰ درصد آتش‌سوزی جنگل‌های کرمانشاه «انسانی» است

یگانه با بیان اینکه عوامل انسانی منشأ ۹۰ درصد آتش‌سوزی‌هاست، خاطرنشان کرد: پوشش غنی گیاهان با توجه با بارندگی‌های خوب امسال، گرمای شدید هوا، جارسوزی و کشت‌های ممنوع از دیگر عوامل دخیل در آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌های استان است.
وی گفت: دلیل آتش‌سوزی‌ها جنگل‌ها و مراتع توسط عوامل انسانی یا سهواً است و یا عواملی همچون مشکلات قومی و قبیله‌های، جارسوزی و یا کشت‌های ممنوع دخیل است.
یگانه در توضیح عوامل بازدارنده در خصوص آتش‌سوزی‌های عمدی، از معرفی بیش از ۳ هزار نفر در حوزه حریق‌های منابع طبیعی و جارسوزی سخن گفت و اظهار کرد: توسط پایش‌ها آفلاین سازمان جهاد کشاورزی از طریق مخابرات افراد در محوطه حریق شناسایی می‌شود که با معرفی به دستگاه‌ قضایی به یک شعبه ویژه ارجاع داده و به موضوع رسیدگی می‌شود.

انجام ۹۰ سورتی پرواز توسط بالگرد برای اطفای حریق جنگل‌های کرمانشاه

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به انجام بیش از ۹۰ سورتی پرواز توسط بالگرد‌ها برای اطفا حریق مراتع و جنگل‌های استان، گفت: از بالگردهای هلال‌احمر، سپاه و هوانیروز برحسب برای هلی‌برد افراد به ارتفاعات و بالگَرد آب‌پاش بر حسب نیاز کمک گرفته‌ایم و برای اولین‌بار از هواپیمای آب‌پاش ایلوشین نیز استفاده کردیم.
وی افزود: امسال در تلاش هستیم با تأمین مالی برای استان‌های زاگرس نشین از تجهیزات و امکانات به‌روز برای اطفای حریق استفاده کنیم.
یگانه در ادامه با اشاره به ویرانی‌های زلزله سال ۹۶ در استان کرمانشاه، گفت: متأسفانه در مقطعی از زمان به اشتباه پایان بازسازی زلزله اعلام شد و سبب شد از ردیف بودجه حذف شود.
وی با بیان اینکه ۱۴۹ ساختمان اداری و نظامی درمناطق زلزله‌زده کرمانشاه در راستای بازسازی به بیش از یک‌هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان نیاز دارند، افزود: از محل اعتبارات بند م ماده ۲۸ توانسته‌ایم یک‌هزار میلیارد تومان تخصیص داشتیم که با تغییر دولت‌ها امیدواریم به زودی در هیئت دولت مطرح و نهایی شود.
یگانه با اشاره به افزایش ضریب نفوذ بیمه‌ای استان از ۹٫۸ درصد سال ۱۴۰۰ به ۲۵٫۵ درصد سال ۱۴۰۳، ادامه داد: از سال ۱۴۰۲ یکی از ارکان مهم برای اخذ پایان‌کار، داشتن بیمه حوادث است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه عدم وجود نقطه امن در مواقع بحرانی را یک معضل دانست و افزود: ۲۵ نقطه امن در شهرستان کرمانشاه شناسایی شده که علی‌رغم پیگیری‌ها فراوان از شهرداری، هنوز علامت‌گذاری نشده‌اند.

تأکید بر نظارت بیشتر بر معادن استان

یگانه در اشاره به حادثه معدن طبس و وجود نگرانی‌های در حوزه معادن، گفت: معادن کرمانشاه به‌صورت روباز هستند، نگرانی خاصی ندارند اما بااین‌وجود مکاتبات لازم با سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در راستای نظارت بیشتر بر وضعیت معادن صورت‌گرفته است.
وی در ادامه از لایروبی رودخانه‌ها در راستای جلوگیری از سیل و سیلاب در فصول بارندگی سخن گفت و افزود: تمام رودخانه‌های استان که به نوعی بحرانی محسوب می‌شود توسط دستگاه‌ها و فرمانداری‌ها بررسی و لایروبی شده‌اند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه اشاره‌ای به شناسایی ساختمان‌های نا ایمن استان در سطح اماکن دولتی، درمانی و آموشی داشت و گفت: طبق اعلام نظر اکثر کارشناسان بیشتر امکان ناامن شناسایی شده نیاز به بازسازی دارند جزء چند مورد که باید تخریب شوند.

تخصیص ۳۰۰ میلیارد تومان برای ساماندهی رودخانه «آبشوران»

یگانه در بحث امهال تسهیلات کشاورزان، گفت: از محل بند «د» ۲ هزار و ۱۶۷ پرونده به مبلغ ۹۸ میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان با بار مالی ۳۰ میلیارد و ۱۶۴ میلیون تومان که از حوزه مدیرت بحران خسارت به کشاورزان دچار بلایای طبیعی مانند خشکسالی، سرمازدگی و حریق شده پرداخت شده است.
وی ادامه داد: در راستای ساماندهی نقاط باقی‌مانده رودخانه آبشوران مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان از محل بند «م» بند ۲۸ توسط وزیر کشور تخصیص به سازمان برنامه بودجه داردی که به زودی در هیئت دولت طرح و مصوب خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه تصریح کرد: تاکنون هیچ منابع مالی از دولت به حوزه مدیریت بحران تخصیص صادر نشده، ولی سال گذشته و امسال بیش از ۳۵ میلیارد تومان از محل منابع ماده ۱۶ و ۱۷ قانون مدیریت بحران کشور به صورت هزینه‌ای تزریق شده است.
وی افزود: مبلغ ۳۳۴ میلیارد تومان توسط سازمان مدیریت بحران کشور با ۲۷ سرفصل از محل منابع ۱۴۰۳ در اختیار استان کرمانشاه قرار خواهد گرفت که به دستگاه‌های اجرایی که برای رفع خطر نیازمند کمک‌های مالی هستند، تعلق می‌گیرد.
۱۴۹ ساختمان اداری و نظامی بازسازی‌نشده/ پس از ۷ سال از زلزله کرمانشاه

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت: متأسفانه در مقطعی از زمان به‌اشتباه پایان بازسازی زلزله مهیب کرمانشاه اعلام شد و همین سبب شد از ردیف بودجه حذف شود درحالی‌که هنوز بازسازی ۱۴۹ ساختمان اداری و نظامی باقی‌مانده است.