مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمانشاه خبرداد:

آمادگی پایانه مرزی خسروی برای میزبانی از زوار اربعین حسینی 

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمانشاه گفت: امسال برای اولین بار پایش تصویری هوایی را در مسیر قصرشیرین تا خسروی اجرا خواهیم کرد که به کنترل ترافیک، ساماندهی تردد زوار، ساماندهی وضعیت پارکینگ‌ها و ... کمک خواهد کرد.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمانشاه گفت: امسال برای اولین بار پایش تصویری هوایی را در مسیر قصرشیرین تا خسروی اجرا خواهیم کرد که به کنترل ترافیک، ساماندهی تردد زوار، ساماندهی وضعیت پارکینگ‌ها و … کمک خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی رهاوردآنلاین: سید شهرام کهریزی در نشست خبری به مناسبت گرامیدشت روز خبرنگار با اشاره به پیش فروش ۷۰ هزار بلیط اتوبوس برای اربعین از مرز خسروی به مقصد اصفهان، قم و البرز اظهارداشت: پایانه مرزی خسروی بعنوان قدیمی ترین مرز تردد زوار عتبات عالیات محسوب می‌شود که پیش‌بینی می‌کنیم امسال تا ۲ میلیون نفر به صورت رفت و برگشت از این مرز تردد کنند.

کهریزی با اشاره به آمادگی کامل مرز خسروی برای تردد زائرین اربعین حسینی گفت: در حال حاضر روزانه حدود ۱۵۰۰ نفر از این مرز تردد دارند و روند افزایشی تردد زوار آغاز و پیش‌بینی می‌شود پیک تردد زوار اربعین دوم تا چهارم شهریور ماه باشد.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان با بیان اینکه مرز خسروی از بهترین امکانات و زیرساخت‌ها برخوردار است تاکید کرد: این پایانه با هیچ پایانه مرزی دیگر در کشور قابل مقایسه نیست و با توجه به اینکه هم‌اکنون مرز مهران اشباع شده است انتظار می‌رود که زوار از مرز خسروی استفاده کنند.

کهریزی از تأمین روشنایی ۱۳۸ کیلومتر از بزرگراه کربلا تا مرز خسروی خبرداد و گفت: همیچین یکی از برنامه‌های مهم این اداره کل برای اصلاح دور برگردان کارخانه سیمان در جاده بیستون بعنوان پر ترددترین مسیر استان بود که متأسفانه در سه ماهه ابتدایی سال گذشته ۱۹ فوتی و ۱۴۵ مجروح داشت.

وی اضافه کرد: اصلاح این دوربرگردان و ساخت زیرگذر آن درحال اجراست و تاکنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد لذا رانندگان به طور موقت برای دور زدن باید تا پلیس راه طی مسیر کنند.

کهریزی افزود: ۱۴ هزار مترمربع سایبان در محدوده مرز خسروی که هزار مترمربع آن در خاک عراق است احداث کردیم و طرح جامع اربعین مرز خسروی تدوین شده که نیازهای این مرز را تا چند سال آینده پیش‌بینی کرده است.

وی درخصوص سایر اقداماتی که برای بهبود ارائه خدمات به زوار اربعین انجام شده است بیان کرد: امسال برای اولین بار پایش تصویری هوایی در مسیر قصرشیرین تا خسروی را خواهیم داشت که به کنترل ترافیک، ساماندهی تردد زوار، ساماندهی وضعیت پارکینگ‌ها و … کمک خواهد کرد.

مدیرکل راهداری کرمانشاه در خصوص نقاط حادثه خیز جاده‌های استان نیز گفت: از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ در مجموع ۸۸۷ نقطه حادثه خیز کل کشور شناسایی شد و سهم استان کرمانشاه ۱۹ نقطه بود که تا پایان امسال باید اصلاح شود.

کهریزی ادامه داد: تاکنون ۱۰ نقطه حادثه خیز استان کرمانشاه اصلاح شده و ۹ نقطه دیگر نیز تا پایان امسال اصلاح خواهد شد.

کهریزی مجموع فوتی های سال ۱۴۰۲ در جاده های استان را ۳۶۲ نفر اعلام کرد و گفت: می‌خواهیم با هوشمند سازی جاده ها این آمار را کاهش دهیم.

وی اشاره ای نیز به آمار فوتی ها در نوروز ۱۴۰۲ داشت و گفت: در آن روزها ۱۴ نفر فوتی داشتیم که این آمار در نوروز ۱۴۰۳ با ۵۰ درصد کاهش به هفت نفر رسید.

این مسوول بیان کرد: در چهار ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ مجموعا ۱۱۰ نفر در جاده‌های استان کرمانشاه فوت کردند که در چهار ماهه ابتدایی امسال با کاهش ۱۲ درصدی به ۹۸ نفر رسید.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به وجود حدود ۴۸۱ دستگاه انواع ماشین‌آلات راهداری در استان کرمانشاه اظهار کرد: عمر بیشتر این ماشین‌آلات بیشتر از ۳۵ سال و نیازمند نوسازی است.

کهریزی بابیان اینکه امسال برای اولین بار ۶۰۰ میلیارد تومان شامل ۲۰۰ میلیارد از اعتبارات استانی و ۴۰۰ میلیارد از اعتبارات ملی برای نوسازی ناوگان راهداری کرمانشاه اختصاص یافت افزود: امیدواریم این اعتبارات تا پایان امسال پرداخت شود.

وی درخصوص وضعیت راه‌های استان گفت: استان کرمانشاه در مجموع ۴۶۴ کیلومتر بزرگراه، ۴۹۴ کیلومتر راه اصلی، هزار و ۸۲۳ کیلومتر راه فرعی و پنج هزار و ۱۹۵ کیلومتر راه روستایی دارد و مجموع راه‌های استان هشت هزار کیلومتر است.

این مسئول با بیان اینکه سالانه حدود دو هزار میلیارد تومان در راه‌های استان کار انجام می‌شود گفت: با این وجود هنوز برخی جاده‌های کرمانشاه کاملاً استاندارد نیست.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کرمانشاه گفت: باوجود تلاش‌های انجام شده هنوز ۴۰۰ کیلومتر از راههای ۲۱۵ روستای بالای ۲۰ خانوار این استان آسفالت نشده است.

کهریزی با بیان اینکه استان کرمانشاه در مجموع پنج هزار و ۱۹۵ کیلومتر راه روستایی دارد اظهارداشت: حذف اعتبار راههای روستایی از بودجه ملی و انتقال آن به اعتبارات استانی باعث بروز مشکلاتی در این حوزه شده است.

وی اضافه کرد: از آنجایی که اعتبارات استانی همه ساله به طور کامل و ۱۰۰ درصد تخصیص پیدا نمی‌کند لذا ساخت و نگهداری راه‌های روستایی (با اعتبار محدود استانی) کار سختی است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان با اشاره به فعالیت ۴۸ راهدارخانه ثابت و سیار در سطح جادههای استان گفت: ۴۲ مجتمع خدمات رفاهی نیز در محورهای استان فعالیت دارند که حال و روز خوبی ندارند و اگرچه براساس سطح‌بندی باید خدمات متفاوتی ارائه دهند، اما حتی مجتمع‌های سطح یک نیز آن‌طور که باید خوب عمل نمی‌کنند و صرفاً به عرضه سوخت محدود شده اند.

نویسنده: #الهه_فرهادی