مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب:

مردم تا پایان پیک مصرف در مدیریت مصرف برق همکاری کنند/ رشد بیش از ۸ درصدی مصرف برق کشور نسبت به سال گذشته

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب گفت: به ازای هر درجه افزایش دما، حدود هزار و ۸۰۰ مگاوات به میزان تقاضای مصرف برق کشور اضافه می‌شود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب:
مردم تا پایان پیک مصرف در مدیریت مصرف برق همکاری کنند/ رشد بیش از ۸ درصدی مصرف برق کشور نسبت به سال گذشته

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب گفت: به ازای هر درجه افزایش دما، هزار و ۸۰۰ مگاوات به میزان تقاضای مصرف برق کشور اضافه می‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی رهاوردآنلاین- مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب در نشست خبری به مناسبت گرامیدشت روز خبرنگار با بیان اینکه تابستان خیلی گرمی را در حال سپری کردن هستیم اظهار داشت: امسال میانگین دما نسبت به سال‌های گذشته ۳ تا ۴ درجه افزایش یافت و رکورد افزایش دما در کشور شکسته شد.

الفتی‌نیا با اشاره به اینکه هر درجه افزایش دما ۱۸۰۰ مگاوات بیشتر تولید برق نیاز دارد افزود: در تابستان امسال مصرف برق استان در بالاترین میزان به هزار و ده مگاوات رسید.

وی ابراز داشت: اگرچه پیش‌بینی خوشبینانه برای مصرف برق در دوره اوج امسال ۴/۵ درصد بود اما با استقرار گنبد هوای گرم در جو استان و کشور مصرف برق کشور بیش از ۸ درصد افزایش پیدا کرد به طوریکه در سال گذشته مصرف برق کشور ۷۱ هزار مگاوات بود در حالی که این رقم در تابستان امسال به مرز ۸۰ هزار مگاوات رسیده است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب با بیان اینکه مردم ایران امسال تابستان بسیار گرمی را تجربه کردند گفت: این در شرایطی است که همه پرسنل خدوم صنعت برق کشور تا به امروز به منظور تامین برق پایدار برای همه نقاط کشور در بخش‌های مختلف به صورت شبانه روز در حال تلاش هستند و نمونه‌ آن تلاش جوانان نیروگاه رامین اهواز بود که با فداکاری مانع توقف تولید برق نیروگاه شدند.

الفتی‌نیا در مقایسه مصرف انرژی ایران با دیگر کشور‌ها به مصرف انرژی در کشور مصر اشاره کرد و افزود: کشور مصر با وجودی که شرایط جوی آن گرم‌تر از ایران است؛ اوج مصرف در این کشور ۳۲ هزار مگاوات است در صورتی که کشور ایران در تابستان ۳۵ هزار مگاوات افزایش بار نسبت به زمستان دارد که این تفاوت مصرف تابستان و زمستان ناشی از استفاده حداکثری از وسایل سرمایشی است و مصرف وسایل سرمایشی کشور از کل کشور مصر بیشتر است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب با بیان اینکه حدود ۱۷ هزار مگاوات ناترازی در صنعت برق وجود دارد افزود: این میزان فاصله بین نیاز مصرف‌کننده و تولید است که ناچار می‌شویم در بازده‌هایی از سال به سمت مدیریت مصرف پیش رویم.

الفتی‌نیا اظهارداشت: با وجود مواجه با سامانه هوای گرم، خوشبختانه با زحمات تلاشگران صنعت برق تا این لحظه از خاموشی برنامه‌ریزی شده در بخش خانگی اجتناب شده و امیدوارم در ایام باقیمانده تا پایان اوج مصرف (۱۵ شهریورماه) نیز با همراهی مردم بتوانیم بدون خاموشی این دوران را سپری نماییم.

وی اضافه کرد: شرکت برق منطقه‌ای غرب برای گذر از دوره اوج بار امسال توانسته است پروژه های پست و خطوط انتقال خود را در گستره سه استان کرمانشاه، کردستان و ایلام در زمان مناسب به سرانجام برساند.

الفتی‌نیا همچنین تصریح کرد: برای گذر از پیک مصرف امسال نیز در سال گذشته افزایش دو برابری ظرفیت پست قصرشیرین با اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومان، توسعه دو فیدر پست ۴۰۰ کیلوولت بیستون و توسعه پست ۲۳۰ کیلوولت بیستون اجرا شد.

الفتی‌نیا از در دستور کار بودن برخی پروژه‌ها برای گذر از پیک مصرف برق سال آینده خبرداد و گفت: این پروژه‌ها که هم‌اکنون آغاز شده‌اند شامل ۴ پروژه در شهرستان سرپل‌ذهاب با اعتبار هزار میلیارد تومان است که اجرا خواهد شد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب گفت: احداث پست شهرک صنعتی زاگرس، افزایش ظرفیت پست سنقر و همچنین احداث پست و خط انتقال سرفیروزآباد با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان از دیگر این پروژه‌هاست که عمدتا تا قبل از پیک سال آینده به نتیجه خواهند رسید.

الفتی‌نیا با بیان اینکه صنعت برق؛ صنعتی است که قابل ذخیره‌سازی نيست و از نظر علمی و فنی-مهندسی راهی برای ذخیره برق وجود ندارد تصریح کرد: شبکه برق یک شبکه بهم پیوسته است و گاهی برق را صادر و گاهی از استان‌های همجوار برای تامين شبکه برق پایدار وارد می‌کنیم.

وی در خصوص صادرات برق به کشور عراق نیز گفت: به کشور عراق بعنوان مشترکی که برای کشور ارزآوری خوبی دارد صادرات برق داریم و در حال حاضر بزرگ‌ترین صادر کننده برق در غرب کشور هستیم اما این صادرات تا زمانی است که پیک بار نداشته باشیم و شبکه برق تحت فشار نباشد.

الفتی نیا با یادآوری پویش با انرژی اعلام کرد: افراد خوش مصرف همچنان می‌توانند با برخورداری از هدایای ارزشمند پویش با انرژی مانند خودرو سواری اتومات و جوایز میلیونی، قبوض برق خود را نیز رایگان نمایند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب از برنامه‌ریزی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در استان خبرداد و گفت: هم‌اکنون احداث یک نیروگاه خورشیدی ۶۰ مگاواتی در سرپل‌ذهاب توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی دنبال می‌شود که تا آخر تابستان تحویل زمین آن انجام خواهد شد و امیدواریم تا قبل از پیک مصرف سال آینده وارد مدار شود، همچنين یک نیروگاه ۲۰ مگاواتی دیگر نیز در دستور کار است که تاکنون چند زمین به سرمایه‌گذار آن پیشنهاد داده‌ایم، اما هنوز نهایی نشده است.

الفتی نیا در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه زیرساخت‌های انرژی لازم برای اربعین در مرز خسروی تمام اقدامات لازم صورت گرفته و با افزایش دو برابری ظرفیت ترانس های برق، در مرز خسروی زائران عزیز با اطمینان می توانند برای سفر به عتبات عالیات از مرز خسروی تردد نمایند.

نویسنده: ##الهه_فرهادی