چتر حمایتی بهزیستی کرمانشاه از ۱۹۷ هزار نفر از جامعه هدف + تصویر
رهاوردآنلاین- مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه گفت: سازمان بهزیستی درحال حاضر ۵۲ ماموریت مختلف را با ۱۶۰ ریز فعالیت در حوزههای مختلف در جامعه برعهده دارد.
به گزارش خبرنگار رهاوردآنلاین؛ بهزاد شهبازی در نشست خبری امروز که در شیرخوارگاه معتضدی و با هدف معرفی گسترهی خدمات سازمان بهزیستی و ارائه اقدامات انجام شده توسط مدیریت بهزیستی استان برگزار شد اظهارداشت: در استان کرمانشاه ۱۹۷ هزار نفر بعنوان جامعه هدف سازمان بهزیستی از انواع خدمات این سازمان بهرهمند میشوند.
وی افزود: در حوزه اجتماعی ۹ مرکز شبانهروزی در سطح استان فعالیت دارند که ۷ مرکز آن شامل ارائه خدمات از شیرخوارگی تا ۱۸ سالگی است.
مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه ۹۴ نفر در این مراکز حضور دارند اظهارکرد: حوزه فعالیت این مراکز از شیرخوارگاه معتضدی آغاز میشود که محل نگهداری کودکان بیسرپرست، بدسرپرست و یا والدین غیرمؤثر است و تا سنین ۱۸ سال شامل کودکان کار و افرادی که محلی برای زندگی ندارند و یا بدسرپرست هستند میباشد.
شهبازی عنوان کرد: به موازات این مراکز، مراکزی نیز جهت ارائه خدمات به کودکان کار و زنان آسیب دیده اجتماعی داریم که شامل ۴ مرکز (دو مرکز در حوزه کودکان کار و پسران و دو مرکز در حوزه دختران و زنان در معرض آسیب) میباشد.
وی تصریح کرد: همچنین یکی دیگر از مراکز شبانهروزی ما “خانه تلاش” است که با وجود اینکه هنوز افتتاح رسمی نشده اما به زنان آسیبدیده اجتماعی(دختران فراری، دختران بد سرپرست و زنانی که با همسران خود دچار مشکل هستند) خدمات میدهد.
مدیرکل بهزیستی استان تعداد مراکز در حوزه سالمندی را ۷ مرکز با ظرفیت نگهداری ۳۳۶ سالمند عنوان کرد و افزود: از این مراکز ۶ مرکز در استان کرمانشاه (۳ مرکز محل نگهداری آقایان و ۳ مرکز محل نگهداری خانمها) و یک مرکز نیز در شهرستان جوانرود دایر است.
شهبازی با تأکید بر تمرکز زدایی مراکز حوزه سالمندان در استان گفت: بیشتر سالمندان تحت حمایت معمولا بیسرپرست، بیسرپناه و یا مجهولالهویه هستند و ماهیانه به ازای هر سالمند ۷ میلیون تومان از سوی بهزیستی هزینه میشود.
وی در ادامه تعداد مراکز در حوزه بیماران اعصاب و روان مزمن را ۷ مرکز اعلام کرد و افزود: درحال حاضر ۵۷۲ نفر در این مراکز نگهداری میشوند که تنها در مرکز ورمنجه با ظرفیت ۳۰۰ بیمار، ۱۷۶ نفر از آنها مجهولالهویه و فاقد هرگونه مدارک شناسایی هستند.
مدیرکل بهزیستی استان عنوان کرد: همچنین ۷ مرکز شبانهروزی نیز برای
بیماران (افراد دارای اختلالات رشدی- هوشی) اختصاص داده شده است که هم اکنون ۴۴۰ نفر در این مراکز نگهداری میشوند.
شهبازی بیان داشت: یک مرکز نیز بصورت شبانهروزی در دو بخش زنان و مردان در حوزه جسمی و حرکتی که عمدتا دچار ضایعه نخاعی هستند نگهداری از ۴۹ نفر را به عهده دارد و مرکز مهر سبحان نیز محلی برای نگهداری کودکان معلول بدو تولد تا ۱۴ سالگی بصورت شبانهروزی است.
وی تصریح کرد: در مجموع برای ۲۳ مرکز شبانهروزی در حوزه توانبخشی ماهیانه مبلغ ۱۲ میلیارد تومان هزینه میشود.
مدیرکل بهزیستی استان اشارهای نیز به فعالیت ۴۳ مرکز در حوزه توانبخشی داشت و افزود: بهزیستی ماهیانه برای ارائه خدمات در این ۴۳ مرکز روزانه (ارائه خدمات از صبح تا ظهر) ماهیانه مبلغی حدود ۴ میلیارد تومان هزینه میکند.
شهبازی تعداد مراکز استان در حوزه مراقبت و ویزیت در منزل را در مجموع ۱۱ مرکز و ارائه خدمات به ۶۱۳ نفر عنوان کرد و افزود: ۹ مرکز از این تعداد (۷ مرکز در حوزه اختلالات روان و جسم و ۲ مرکز در حوزه سالمندان) و ۲ مرکز تلفیقی به افرادی که دارای معلولیت هستند خدمات میدهند.
وی هدف از فعالیت این مراکز را نگهداری از افراد کمتوان و ناتوان در منزل و ارائه خدمات به آنها شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی، فیزیوتراپی، شنواییسنجی، بیناییسنجی، خدمات برای سالمندان و… عنوان کرد.
شهبازی در حوزه پیشگیری از اعتیاد به فعالیت ۲۸ مرکز نگهداری معتادان خود معرف و یک مرکز در حوزه معتادان متجاهر اشاره و بیان کرد: ۴۰۰ معتاد متجاهر در این مراکز نگهداری میشوند که بهازای هر نفر روزانه ۸۷ هزار تومان هزینه میشود.
در ادامه مدیرکل بهزیستی استان درخصوص حوزه مسکن و اشتغال مددجویان توضیحاتی ارائه نمود و افزود: تاکنون برای ۳ هزار نفر از مددجویان مسکن مهر تخصیص پروژه انجام شده تا به مسکن خود برسند همچنین برای ۴۹۰ نفر نیز پیشرفت در پروژه داریم که تاکنون ۱۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بعنوان سهم آورده واریز شده است.
شهبازی افزود: امسال ۵۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای تسهیلات اشتغالزایی در اختیار داریم و سال گذشته نیز تعهد اشتغال ۳ هزار و ۷۰۰ نفری بهزیستی محقق گردید.
وی در خصوص وضعیت فرزندخواندگی در استان کرمانشاه گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۳۰ کودک بیسرپرست و بدسرپرست واجد شرایط به خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی سپرده شدند، همچنین ۶ کودک دیگر نیز در آستانه فرزندخواندگی هستند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه در سال گذشته ۵۶ کودک در استان به فرزندخواندگی پذیرفته شدند افزود: درحال حاضر نیز بیش از ۳۰۰ نفر متقاضی فرزندخواندگی در صف انتظار قرار دارند.
شهبازی داشتن سلامت زوجین و افرادی که در نوبت فرزندخواندگی هستند را از شروط اصلی برای فرزند خواندگی عنوان کرد و گفت: افراد دارای سلامت روان، زوج هایی که در پنج سال گذشته درمان ناباروری داشته ولی به نتیجه نرسیدهاند، بانوان مجرد و خانوادههای دارای فرزند که متقاضی فرزند دیگری هستند در اولویت فرزندخواندگی قرار دارند.
شهبازی با اشاره به اینکه هماکنون ۱۷ نوزاد در شیرخوارگاه معتضدی داریم که بعد از تعیین تکلیف وارد مرحله فرزندخواندگی میشوند گفت: کودکانی که به فرزندخواندگی پذیرفته می شوند به مدت ۶ ماه به صورت آزمایشی توسط خانوادهها نگهداری میشوند تا پس از بررسی توسط مددکاران و چنانچه مشکلی وجود نداشته باشد به صورت دائمی فرزندخواندگی آنها پذیرفته میشود.
در ادامه این نشست خبرنگاران از بخشهای مختلف شیرخوارگاه معتضدی و مرکز درمان، توانبخشی و نگهداری بیماران روانی مزمن (موسسه انتفاعی توان بهبود تابا) بازدید و با گفتوگو با مسئولین این مراکز از نزدیک با نحوه فعالیت آنها آشنا شدند.
● بزرگترین مرکز تحت نظارت بهزیستی به کمک خیرین نیاز دارد
مرکز توان بهبود تابا در فاصله ۴۲ کیلومتری شهر کرمانشاه – جاده کامیاران روستای ورمنجه در ساختمانی به مساحت ۲۰ هزار متر مربع درحال خدماترسانی و مراقبت شبانهروزی از ۳۰۰ بیمار روانی مزمن مرد میباشد.
رئیس موسسه توان بهبود تابا نیز ضمن ارائه گزارشی از جزئیات و نحوهی مدیریت منابع و نیروی انسانی و همچنین توضیح درباره کیفیت و کمیت خدمات ارائه شده به مددجویان گفت: این مرکز بعنوان بزرگترین مرکز تحت نظارت بهزیستی استان نیازمند کمک خیرین است، چراکه اعتبارات دولتی کافی نیست و پرسنل این مرکز همواره با ایمان بخدا و اعتقاد قلبی کمک به مددجویان را سرلوحه خود قرار دادهاند.
پریوش عزیزی افزود: بیماران ارجاعی به مرکز توان بهبود تابا پس از طی روند پذیرش در اداره پذیرش و هماهنگی گروههای هدف سازمان و انجام آزمایشات پزشکی به بخش قرنطینه منتقل و پس از غربالگری کامل به بخش مراقبتی انتقال داده میشوند و سپس روند درمان و آموزش برای آنها طرحریزی میگردد.
وی تصریح کرد: در این مرکز خدمات کاردرمانی، روانشناسی، مددکاری، ورزش، هنردرمانی، آموزش مهارتهای حرفهای در زمینه صنایع چوب (معرق، مشبک، منبت) خدمات روانپزشکی، درمانی و مراقبتی به مددجویان ارائه میگردد.
رئیس موسسه توان بهبود تابا افزود: علیرغم کمبودهایی که در منابع مالی و نیروی انسانی وجود دارد، این مرکز با بهترین کیفیت مدیریت میگردد تا رضای خدا و ساکنان آن اجابت گردد و از نظر رتبهبندی دومین مرکز شناخته شده در کشور هستیم.
عزیزی بیان داشت: کادر تخصصی مرکز مشتمل بر روانپزشک، روانشناس، مددکار اجتماعی، پرستار، پزشک و کاردرمانگر میباشند و درحال حاضر حدود ۱۷۶ نفر از بیماران بستری در این مرکز را افراد مجهولالهویه، بیسرپرست و بدسرپرست تشکیل میدهد.
عزیزی گفت: با توجه به نگاه علمی و انسانی در این مرکز که همواره ارتقای بهداشت جسم و روان مددجویان مورد توجه قرار گرفته لذا با توجه به تعداد بالای افراد مجهولالهویه و هزینههای سرسامآور نگهداری از این بیماران، میطلبد تا خیرین، نهادها و ارگانها به هر نحو ممکن از این مرکز حمایت کنند.
رئیس مرکز توان بهبود تابا در پایان تصریح کرد: نگهداری از بیماران روانی، کاری سخت و طاقت فرسا است و افرادی که در این مراکز خدمت میکنند با عشق، علاقه و ایمان کار خود را انجام می دهند که قلبا قدردان آنها هستم.
نویسنده: # الهه فرهادی
تصاویر بیشتر:
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0